Cel mai lung mititel din lume, preparat de Ziua României. Cât măsoară deliciul

Organizatorii Festivalului-concurs ”D 'ale porcului” de la Oradea au preparat duminică, de Ziua Naţională a României, cel mai lung mititel din lume, conform Agerpres.

Acesta are o lungime de 215,7 metri, a fost preparat cu un aparat vechi de 150 de ani, iar performanța va fi transmisă pentru a fi înregistrată în Cartea Recordurilor.

Circa 30 de persoane au muncit la acest record timp de o oră, pentru prepararea celui mai lung mic din lume fiind folosite 125 de kilograme de pastă de carne. „Mititelul este din carne de vită şi carne de porc. Are în compoziţie piper, sare, boia, coriandru şi cimbru, mujdei de usturoi plus supă de oase. Lucrăm cu un cărnăţar de 150 de ani, moştenit de la bunici”, a declarat Sorin Mudura, administratorul firmei colaboratoare, conform bihon.ro.

Mititelul s-a vândut, ulterior, la bucăţi de un metru, pentru cei care vor să fie parte a recordului. Fiecare cumpărător a primit un document oficial pe care scrie ”Am mâncat metrul numărul cutare din Cel mai lung mititel din lume”.

 

loading...

Lasă un comentariu