Cel mai iubit dascăl din Cărpineni. Profesoara Maria Tarasiuc a fost premiată de Fundaţia Edelweiss

Embed:

Un profesor bun nu este doar un dascăl, dar şi un părinte pentru elevii săi. Este şi cazul Mariei Tarasiuc, din satul Cărpineni, raionul Hâncești, care predă biologia în cadrul liceului Ștefan Holban.

Pentru că este apreciată şi respectată de discipolii săi, ea a devenit al doilea câștigător al concursului "Cel mai iubit dascăl", lansat de Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss.

"Noi suntem din partea fundației lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss. Dumneavoastră ați fost desemnată cel mai iubit dintre dascăli. Discipolii dumneavoastră au aplicat în cadrul concursului", a declarat directorul executiv al Fundației Edelweiss, Lidia Cucoş. 

"Cuvintele aici sunt deprisos fiindcă nu m-am așteptat la așa ceva să se petreacă cu mine. Mulțumesc frumos", a declarat profesoara Maria Tarasiuc.

Maria Tarasiuc este profesoară de biologie de mai bine de 30 de ani. Femeia spune că cel mai mult, la ore, îi lipsea un computer. De aceea, Fundația Edelweiss i-a dăruit unul.

Cel care a ținut cu tot dinadinsul să obţină această victorie pentru profesoara de biologie este Mihai Caraman. Cu ajutorul mai multor prieteni, el a făcut un filmuleţ de trei minute, prin care şi-a exprimat recunoştinţa.

"Ea m-a cucerit prin faptul că este o foarte bună profesoară. Am lucrat patru zile. A fost o muncă foarte lungă", a declarat elevul Mihai Caraman. 

Elevii spun că doamna Maria le este ca o a doua mamă.

"Pentru mine, doamna Maria este ca o a doua mamă. Eu o respect foarte mult. O iubesc, o stimez foarte mult."

"Pe lângă faptul că ne predă lecția, noi putem să ne adresăm dumneaei ca la un om, mai aproape de suflet, ca un prieten. Chiar și în afara școlii ne putem adresa."

Şi directorul liceului are cuvinte de laudă pentru cel mai iubit dascăl.

"Este unul dintre acele cadre didactice care merită stima și aprecierea datorită efortului pe care îl depune în munca cu elevii. Am rămas profund impresionată de acest proiect, de această idee frumoasă de a aprecia munca dascălilor", a declarat directorul Liceului teoretic Ștefan Holban, Tamara Macari. 

În cadrul concursului vor fi premiaţi zece profesori. Elevii care vor să-şi arate recunoştinţa faţă de un anumit dascăl trebuie să trimită un filmuleţ şi o scrisoare de recomandare pe adresa fundaţiei lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". Dosarele pot fi depuse până în 1 iunie 2018.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu