Cel mai important eveniment auto din ţară. Află de ce industria auto investeşte în Moldova

Embed:

În premieră în țara noastră va avea loc forumul "Moldova Automotive Days". Evenimentul va aduna producătorii și furnizorii din industria constructoare de mașini din țară, dar și de peste hotare. Ministrul Economiei, Octavian Calmîc, spune că scopul acestui eveniment este de dezvolta o platformă anuală internațională în sectorul de producere a componentelor auto, fapt ce va atrage mai mulți investitori în Republica Moldova.

În cadrul forumului, participanții vor discuta despre tendințele și provocările cu care se confruntă industria de componente auto și vor afla cum pot încheia parteneriate cu companiile internaționale.

"Să încercăm să consolidăm acea industrie sau sector al industriei naționale. Să dăm un nou tempou de dezvoltare a sectorului automotiv în Republica Moldova. În prezent, acest export cumulează 20 de procente din totalul exporturilor din Republica Moldova, însumând aproximativ 400 de milioane de dolari."

La eveniment vor participa 45 de investitori din Europa, dar și 72 de companii locale. În cadrul acestuia, participanții vor avea ocazia să afle despre oportunitățile de dezvoltare a afacerii. De asemenea, va avea loc un târg de cariere unde studenții de la facultățile de inginerie își vor putea găsi un loc de muncă.

"Prima zi a evenimentului va include o serie de discuţii tematice divizate pe patru paneluri. Oportunităţile de afaceri şi investiţii în Republica Moldova. Pentru ziua de 14 sunt deja stabilite 38 de reuniuni be to be. Va fi o platformă propice pentru companiile locale cât şi pentru investitorii străini"

În sectorul de producere a componentelor auto activează circa 10.000 de persoane. "Moldova Automotive Days" se va desfășura în perioada 13-14 iunie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu