Cel mai greu copil din lume A SLĂBIT! Poate să iasă din casă şi se poate juca

Arya Permana, în vârstă de 12 ani, din Indonezia, considerat cel mai greu copil din lume, a reușit să piardă suficientă greutate pentru a ieși din casă și a se putea juca cu prietenii, scrie Unilad.co.uk.

Băiatul de 12 ani cântărea 190 de kilograme, iar acest lucru l-a imobilizat la pat încă de șa vârsta de 10 ani, nu putea merge la școală și nici nu existau haine care să-l cuprindă. Activitățile sale zilnice erau limitate la a scrie mesaje pe telefon și o baie într-o piscină cu apă rece.

Cu un apetit uriaș, Arya consuma zilnic cantitatea de mâncare pe care ar fi mâncat-o doi adulți și tot îi era permanent foame. El mânca de câte cinci ori pe zi, iar favoritele sale erau orezul, curry-ul de pește, carnea de vită, supa de legume și Tempeh.

Mama sa, Rokayah Somantri, de 37 de ani, a povestit că fiul ei nu făcea decât să mănânce și să doarmă. Ea spune că nu a avut bani să îl ducă la doctori și că toate economiile familiei erau folosite pentru hrănirea sa.

Arya a devenit cunoscută în întreaga lume pentru greutatea sa neobișnuită, care l-au adus în atenția specialiștilor în dieteticieni. A suferit o intervenție chirurgicală de micșorare a stomacului în luna aprilie și apoi a început un regim alimentar foarte strict. Și-a schimbat dieta nesănătoasă, pentru a include o mulțime de fructe și legume nutritive și a luat sfaturi de la experții nutriționiști, scrie libertatea.ro

În urma intervenției chirurgicale, copilul care înainte devora tot ce găsea pe masă, consumă acum doar patru linguri de orez și bea lapte dietetic. De asemenea nu mai consumă carbohidrați și zahăr.

Acum, cântărind 120 de kilograme, Arya se simte mult mai bine, poate să meargă, iese afară, mearge la școală și se bucură de o viață activă și energică, jucând fotbal și badminton cu prietenii și chiar alergând doi kilometri în fiecare zi.

Mama sa a spus că ”Sunt foarte fericit să văd acum sănătatea fiului meu s-a îmbunătățit. Este minunat să-l văd jucându-se și mergând la școală ca de obicei. El a fost un student strălucit până când a trebuit să renunțe la școală pentru că nu mai putea să meargă. Sperăm că va pierde în curând și restul greutății și va trăi o viață sănătoasă și normală ca ceilalți copii”.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu