Cel mai eficient medicament naturist. Medicii recomandă consumul moderat de ceai de măceş

Embed:

Toamna se fac provizii nu doar de alimente, dar şi de medicamente naturiste. Cei care ştiu cât de eficient este măceşul s-au apucat deja de cules. Fructele-minune vor fi de mare ajutor în sezonul rece pentru a ţine virozele departe.

"Mai întâi se fierbe apa şi apoi se pune măceşul în apă. Dar eu acum, ultima vreme pun în cană o mână ce măceş şi pun peste el apă crudă şi îl las două-trei ceasuri şi apoi beau apa, ea se înroşeşte şi îşi capătă vitaminele care sunt în măceş", a spus gospodina Maria Armenec. 

Medicii recomandă consumul de ceai de măceş, pentru întărirea imunităţii. Totuşi, specialiştii atenţionează oamenii să nu exagereze cu tratamente naturiste.

"Beneficiile ceaiului de măceş sunt în primul rând că are multă vitamina C, care dau şi poftă de mâncare. Dar nu trebuie să bem tare des. O dată, două ori pe zi este potrivit să bem câte ă cănuţă. La bolile de rinichi cronice este bun, chiar şi la ficat este bun, pentru că vitamina C este un hepato protector",a spus medicul Anastasia Ghindă.
Potrivit nutriţioniştilor, în măceş este de 50 de ori mai multă vitamina C decât în lămâie.

"Consumul lui zilnic, a câte 20-25 de grame, contribuie la sporirea imunităţii, la profilaxia virozelor. La fel produsul acesta măreşte mult metabolismul, datorită conţinutul sporit de fibre", a spus nutriționistul Cristina Serbova. 

Un pahar de măceş costă, la piaţă, în jur de şapte lei. Pentru a putea fi consumat, acesta trebuie să stea la uscat cel puţin două luni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu