Cel mai eficient exercițiu, dacă vrei să slăbești: Scapi de colăcei

Cel mai eficient exercițiu dintre toate cele practicate în sălile de fitness este unul care îți lucrează o mai mare parte a corpului. Nu ai nevoie decât de o saltea – deși chiar și aceasta e opțională! -, iar rezultatele sunt uluitoare.

Exercițiul-minune este reversul celui numit în fitness “plank”. Trebuie să te așezi pe podea (ideal, pe salteaua de fitness), în șezut, cu picioarele întinse. Lasă-te un pic pe spate și sprijină-te cu brațele pe podea, cu palmele orientate spre picioare (în față, așadar, nu în spate). Răsfiră degetele, ca să ai maximum de sprijin.

Din această poziție, ridică fundul cât de mult poți, fără a îndoi picioarele. Ideal ar fi ca picioarele, fundul și trunchiul să formeze o linie dreaptă, exact ca la plank. Încordează abdomenul. Menține poziția cel puțin 15 secunde, ideal un minut, apoi revino, încet, pe podea. Repetă de cât de multe ori poți.

Cel mai eficient exercițiu îți lucrează foarte multe grupe musculare

Ce obții, dacă-l practici regulat:

  • fund și coapse tonifiate;
  • abdomen plat;
  • brațe lucrate;
  • un metabolism îmbunătățit – specialiștii în fitness susțin că în poziția aceasta caloriile sunt arse mai repede decât în timpul oricărui alt exercițiu;
  • îmbunătățirea posturii și alinierea coloanei (mușchii care o susțin se întăresc și atunci durerile de spate nu te vor mai chinui)! Așadar, e un exercițiu excelent pentru cei care fac muncă de birou și stau 8-9 ore pe scaun.

Dacă vrei să practici, în paralel, și plank-ul (căruia i se mai spune – rar, ce-i drept – planșă), află că acesta îți va lucra în special mușchii din zona mediană a corpului, adică abdomenul și zona lombară, dar și anumiți mușchi de la brațe și de la picioare, scrie libertatea.ro

D

eși nu pare complicat, acest exercițiu e destul de dificil, iar menținerea în plank pentru mai mult de 15 secunde se poate dovedi o provocare, mai ales pentru persoanele care nu sunt obișnuite cu mișcarea.

După câteva zile, te vei obișnui însă și nu va mai fi așa de greu. Iar rezultatele te vor uimi. Te vei simți excelent și fizic, pentru că vei slăbi și îți vei tonifia corpul, dar și psihic, pentru că sportul ne face fericiți!

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu