CEL MAI CRITICAT VIDEOCLIP. Piesa "Moscova" are 1 milion de dislike-uri pe Youtube

Embed:

Noul clip al rapperului rus Timati, Moskva, a strâns un milion de dislike-uri pe Youtube. Este un număr record în istoria videoclipurilor ruseşti încărcate pe site.

Piesa lansată în 7 septembrie, cu o zi înainte de alegerile locale din Federaţia Rusă, are versuri care elogiază oraşul Moscova, iar pe alocuri îndeamnă indirect oamenii să nu iasă la mitinguri.

Asta în contextul în care în cele mai mari oraşe din Rusia, inclusiv capitala ţării, au găzduit, în ultimile 3 luni, mai multe manifestaţii în care oamenii cereau alegeri libere.

Clipul lui Timati, pentru care a colaborat cu alt star al underground-ului din Rusia, GUF , a strâns doar 54 de mii de aprecieri, din aproape 3 milioane de vizualizări. Internauţii au criticat dur decizia autorilor versurilor cântecului, acuzându-i de manipulare.

Alţii au scris că interpreţii au fost plătiţi de autorităţile locale pentru a face piesa. Într-o postare de Instagram, rapperul Timati a dezminţit orice învinuire în adresa sa, însă a șters ulterior clipul de pe Youtube.

În replică, un alt rapper din Rusia, Lokimin, a făcut un cover al piesei care elogiază capitala şi administraţia de la Moscova. Pentru clip, acesta a folosit mai multe secvenţe video filmate în timpul protestelor în care poliţia loveşte cu bestialitate manifestanţii reţinuţi.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu