Cel mai "cool" gadget din lume, complet INUTIL

Americanul Matt Richardson a creat o cameră foto echipată cu o mini-imprimantă, care după fiecare fotografie scoate un bon cu descrierea imaginii, scrie gandul.info, cu referire la Daily Mail.

După ce este realizată o fotografie, aceasta este trimisă pe internet către Amazon Mechanical Turk, un site unde colaboratorii sunt plătiţi pentru a efectua sarcini foarte simple pentru oameni, care însă nu pot fi efectuate de calculatoare. Acolo, o persoană scrie 10-15 cuvinte despre ce vede în imagine şi trimite textul înapoi către camera foto, care îl tipăreşte pe un bon.

Richardson spune că această tehnologie ar putea fi foarte utilă dacă ar fi automatizată. El susţine că este greu să te uiţi la mii de fotografii şi să le oferi câte o descriere manuală. Americanul susţine că prototipul său, intitulat "Descriptive Camera", este primul pas pentru ca tehnologia să devină realitate.

"Descriptive Camera" costă 1,25 dolari, iar timpul mediu în care descrierea unei fotografii este tipărită este de şase minute. Marele neajuns al aparatului foto al lui Richardson este că acesta nu este, deocamdată, portabil.


 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu