Cel mai căutat infractor. SUA oferă 10 milioane de dolari recompensă pentru capturarea liderului unui cartel de droguri din Mexic

Statele Unite au anunţat marţi o recompensă de 10 milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea liderului unui cartel de droguri din Mexic, despre care Departamentul de Justiţie consideră că este una dintre cele mai puternice organizaţii criminale din lume, relatează Reuters, citează mediafax.ro.

Recompensa pentru informaţiile care vor conduce la arestarea lui Nemesio Oseguera Cervantes, liderul cartelului Jalisco New Generation cunoscut şi sub denumirea de El Mencho, este una dintre cele mai mari sume oferite de Programul de Recompense pentru Narcotice al Departamentului de Stat al SUA şi dublează o recompensă anterioară de 5 milioane de dolari oferită pentru informaţiile care au dus la capturarea sa anunţată pentru luna Martie.

În luna august, Mexicul a oferit propria recompensă de 30 de milioane de peso (1,6 milioane de dolari) pentru informaţiile care au condus la arestarea lui Oseguera, care a devenit liderul de droguri cel mai căutat din Mexic, după ce Joaquin "El Chapo" Guzman a fost extrădat în Statele Unite.

Departamentul de Stat oferă, de asemenea, recompense de 5 milioane de dolari pentru informaţii care duc la arestarea altor membrii importanţi ai cartelului, care desfăşoară operaţiuni pe patru continente.Departamentul de Justiţie a anunţat, de asemenea, că a deschis 15 rechizitorii împotriva membrilor cartelului care sunt acuzaţi de o conspiraţie care vizează exporturile de droguri în Statele Unite şi de spălarea a peste 100 de milioane de dolari.

"Sunt în curs de desfăşurare mai multe investigaţii şi mă aştept că vor fi multe alte acuzaţii. Vom fi necruţători cu acestă organizaţie şi cu afiliaţii acesteia ", a declarat procurorul general Jeff Sessions.

"Sunt în vizorul nostru. Acest cartel este o prioritate maximă", a adăugat acesta.

Două dintre acuzaţiile sunt împotriva unor persoane care au pledat deja vinovate în faţa autorităţilor americane, iar trei se referă la persoane care au fost arestate de autorităţile statului latino-american şi care aşteaptă extrădarea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu