CEL MAI BUN MECI DIN ISTORIE. România a câștigat cu 3-2 meciul cu Argentina la Cupa Mondială - 1994

Chiar dacă nu s-a calificat la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia, echipa națională a României a devenit subiect unui articol realizat de prestigioasă publicație britanică «The Guardian».

Englezii sunt de părere că cel mai frumos meci din istoria Mondialelor este cel dintre România și Argentina, din optimile de finală ale ediției din 1994, când «tricolorii» s-au impus cu 3-2.

Jurnalistul Craig McCracken notează că, la acel turneu final, selecționata condusă de Anghel Ionrdănescu se lăuda cu un joc fantastic și telepatic pe contraatac, cu ajutorul căruia areușit să se claseze pe primul loc în Grupa А.

Partida dintre România și Argentina a fost catalogată drept un război dintre Maradona și Gheorghe Hagi, supranumit "Maradona din Carpați".

Cu trei zile până la meci sud-americanii l-au pierdut însă pe Diego, care a picat un test de anti-doping, iar Claudio Caniggia nu era nici el disponibil. Pe lângă asta, Argentina îi mai avea în lot pe Gabriel Batistuta și Abel Balbo.

De partea cealaltă, selecționerul Anghel Iordănescu avea și el jucători de top. A ales să îl înlocuiască pe Florin Răducioiu, care a fost suspendat, cu Ilie Dumitrescu.

Aceasta s-a dovedit a fi o mișcare inspirată.

Dumitrescu a înscris de două ori în poarta adversarilor, iar încă un gol a fost marcat de Hagi. De partea cealaltă, Batistuta și Balbo au punctat pentru argentinieni.

«Tricolorii» au terminat evoluția la turneul final în «sferturi», fiind învinși la loviturile de departajare de Suedia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu