Cel mai bogat om din Ucraina le-a declarat război separatiştilor. ''Nimeni nu ne poate speria''

Embed:

Cel mai bogat ucrainean le-a declarat război separatiştilor. Miliardarul Rinat Ahmetov a făcut apel către toţi locuitorii din regiunea Doneţk să intre astăzi în grevă în semn de protest faţă de acţiunile militanţilor proruşi. Manifestaţia ar urma să înceapă la amiază, cu un semnal dat la toate întreprinderile omului de afaceri.

"Fac apel către toate colectivele de muncă să iasă la un protest în semn de avertisment. Acest miting va începe la amiază cu un semnal sonor, care va fi dat la toate întreprinderile din Donbas. Pentru pace! Împotriva vărsărilor de sânge", a spus omul de afaceri din Ucraina Rinat Ahmetov.

Miliardarul a declarat că ieri în oraşul Mariupol urma să aibă loc un marş al păcii la care ar fi trebuit să participe aproximativ 50 de mii de oameni. Acţiunea a fost anulată, din cauza informaţiilor că separatiştii intenţionau să folosească armele împotriva manifestanţilor. Potrivit lui Ahmetov, liderii separatiştilor nu au făcut nimic pentru regiune.

"Vreau să le spun tuturor: nimeni nu ne poate opri, nimeni nu ne poate speria. Nici chiar cei care vorbesc în numele unei oarecare republică Doneţk. Spuneţi-mi, vă rog, cine în Donbas cunoaşte cel puţin un reprezentant al aşa-numitei Republici Populare Doneţk?", a întrebat omul de afaceri.

Anterior, Rinat Ahmetov a ieşit cu o declaraţie pentru unitatea Ucrainei, după ce au existat zvonuri că ar finanţa separatiştii. Omul de afaceri a negat vehement speculaţiile. Ahmetov este considerat cel mai bogat om din Ucraina, cu o avere estimată la 15,4 miliarde de dolari. Pe lângă afaceri în metalurgie şi sectorul energetic, el este şi patronul clubului de fotbal Şahtar Doneţk.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu