Cei șase killeri care au pus la cale tentativa de asasinat al liderului PDM, Vlad Plahotniuc, și-au aflat pedepsele

Embed:

Cei șase killeri care au pus la cale tentativa de asasinat al liderului democrat Vlad Plahotniuc și-au aflat pedepsele. Valerian Zobolotnîi, cel care a organizat totul va sta 20 de ani după gratii. Ceilalţi cinci criminali au primit între trei şi 11 ani.

Magistraţii de la Judecătoria Chişinău au pronunţat sentinţa abia la miezul nopţii, după aproape şase ore de deliberări.

Procurorii spun că inculpaţii şi-au meritat pedeapsa.

"Probele administrate de organul de urmăririi penale sunt de ajuns pentru a fi condamnate aceste persoane la o pedeapsă conform legii, respectiv urmează să ne decidem referitor la contestare", a spus procurorul PCCOCS, Tatiana Vidraşco. 

Avocații acestora, însă, susţin că au destule motive pentru a contesta decizia instanţei.

"Temei pentru a depune un apel în instanța de apel considerăm că sunt suficiente. Ceea ce ține de temeinicirea condamnării, adica pe al doilea articol, eu cred că aici evident că s-o exagerat și s-o ignorat prevederile legale din legislația națională", a declarat avocatul inculpaţilor.

Amintim că procurorii au solicitat o pedeapsă mai dură pentru cei şase: între 11 şi 24 de ani.

Un alt figurant în acelaşi dosar Iurie Parhomenco a fost condamnat anterior la cinci ani și patru luni de închisoare. El şi-a aflat mai devreme sentința, pentru ca și-a recunoscut vina integral.

În total, şapte indivizi, învinuiţi de tentativă de omor asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc, au ajuns pe banca acuzaţilor, la sfârşitul lunii octombrie.

Ancheta a stabilit că indivizii au acţionat la comanda autorității criminale Grigore Caramalac, zis Bulgaru, învinuit în acelaşi dosar şi dat în căutare internaţională.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu