Cei şase judocani care nu s-au întors din cantonamentul din Uzbekistan au fost excluşi din lotul naţional

Embed:

Cei mai buni judocani din Moldova, Sergiu Toma şi Ivan Remarenco, şi alţi patru sportivi au fost excluşi din lotul naţional, după ce şi-au prelungit cantonamentul din Uzbekistan.

La sfârşitul lunii martie, forul naţional a primit o veste proastă. Judocanii şi-au prelungit perioada de pregătire pentru încă o lună, deja pe banii federaţiei din Uzbekistan.

"Eu nu ştiu care este scopul. Nu pot să vorbesc înainte de a vedea ce va fi, dar intuiesc, eu aşa, că totuşi dumnealor vor să părăsească Moldova şi să reprezinte altă ţară. Uzbekistan, Azerbaidjan, unii vorbesc de Emirate, alţii de Monaco. Eu nu ştiu", a declarat preşedintele FM de judo, Veaceslav Manolachi.

Cei şase au fost deja excluşi din lotul naţional pentru Campionatul European din luna iulie. Astfel, Moldova a rămas fără cei mai buni judocani ai momentului, printre care Toma şi Remarenco, care au reprezentat ţara la Olimpiada de la Londra.

"Că îmi pare rău e puţin spus. Mă doare sufletul. Pentru că noi am investit. Am investit şi în Toma. A primit apartament. Salariu cât de cât. Şi de la club, şi de la Federaţie", a precizat Manolachi.

În lipsa acestor judocani, Moldova va fi reprezentată la Europenele de la Budapesta de Marcel Trudov, Valeriu Duminică, Eugeniu Vreme, Artiom Nacu şi Igor Soroca.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu