Cei mai tineri pietoni din Capitală au fost învățați cum să traverseze corect strada, dar și cum să dirijeze traficul (FOTO)

Cei mai tineri pietoni din Capitală au fost învățați în cadrul unei campanii de informare cum să traverseze corect strada, dar și cum să dirijeze traficul.

Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat activități de prevenire și informare la trecerile pietonale în adiacentul instituțiilor de învățământ.

În cadrul acțiunii alături de polițiștii de patrulare au participat și copii. Aceștia, în rol de polițiști au îmbrăcat veste reflectorizante și au dirijat circulația rutieră pentru acordarea priorității pietonilor, mai ales a copiilor.

Elevii implicați au rămas plăcut surprinși, iar astăzi ei vor fi cei care vor explica colegilor săi importanța respectării regulilor de circulație. 

"Este o meserie foarte complicată pentru că trebuie să ai grijă de toţi, să umbli pe ici pe acolo. Chiar credeam că e simplu şi mai credeam că poliţiştii sunt răi, dar nu e chiar aşa. "

Şi Sonia a încercat pe propria piele munca de poliţist. După experienţa trăită în stradă, copila spune că i-ar plăcea să devină agent de patrulare.

"Pentru prima dată am îmbrăcat vesta reflectorizantă şi mă simt diferit decât de obicei. Oamenii chiar te consideră drept autoritate."

Pe lângă informarea necesară copiilor, iniţiativa are drept scop responsabilizarea şi educarea spiritului civic în rândul copiilor.

Mesajul acțiunii este ,,Șoferi, la trecerile de pietoni poate fi și copilul tău!”.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu