Cei mai talentați tineri din țara noastră s-au întrunit la Festivalul "Moldova Creativă - 25"

Embed:

Cei mai talentați tineri din țara noastră, care ne-au dus faima peste hotare, au participat astăzi la Festivalul "Moldova Creativă - 25". Evenimentul, organizat de Ministerul Culturii cu ocazia celor 25 de ani de independenţă a ţării, s-a desfăşurat la Centrul de excelenţă în educaţie artistică "Ştefan Neaga" din Capitală. 

Elizaveta Coreli are doar 11 ani, iar de trei ani cântă la pian. Tânăra artistă a reușit să obțină deja mai multe premii la diferite concursuri internaționale.

"Mie acesta foarte mult îmi place și cred că o să îmi fie foarte mult fără muzică. Eu cred că aceasta va fi în viitor profesia mea", a spus pianista Elizaveta Coreli.

Pe scena Centrului de excelență "Ștefan Neaga" au urcat şi alţi tineri laureați, îndrăgostiți de artă.

"Atunci când cânt la vioară mă simt foarte bine, parcă ar fi în altă lume unde totul este posibil și unde mă simt foarte liberă", a declarat violonista Nensy Sandu. 

"Am făcut Chirița în voiaj de către Vasile Alexandri. Nu aș spune că mi-a fost greu dar a fost câteva momente în care a fost mai greu", a spus actorul Gheorghe Moraru. 

Ministrul Culturii, Monica Babuc, prezentă la eveniment, a declarat că Guvernul va promova şi mai multe proiecte de susţinere a tinerilor talentaţi.

"Vom continua să ținem o relație strânsă cu ei, să urmărim necesitățile lor și să păstrăm această formă de educație artistică extrem de necesară tuturor copiilor și tuturor oamenilor din Republica Moldova", a spus ministrul Culturii, Monica Babuc. 

Evenimentul i-a unit nu doar pe tinerii talentaţi, dar și pe profesorii lor.

"Este o posibilitate să ne reîntâlnim cu colegii cei care vin din teritoriu, facem u n lucru comun, acestă scenă, de aici au plecat în lumea artiștilor mari personalități ale culturii muzicale", a declarat directorul adjunct al Centrului "Ștefan Neaga", Vitalie Belîi. 

La Festivalul "Moldova Creativă - 25" au participat 150 de tineri din toată ţara.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu