Cei mai talentaţi tineri din ţară, dar şi dascălii acestora au fost premiaţi în cadrul Galei tinerelor talente

Embed:

Cei mai talentaţi tineri din ţară, dar şi dascălii acestora au fost premiaţi în cadrul "Galei tinerelor talente", organizate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Aceştia sau ales cu câte o diplomă, dar şi un premiu bănesc. Elevii au fost apreciaţi pentru meritele obţinute  la diferite concursuri, la care au participat timp de un an.

Tudor Bileţchi este unul dintre tinerii care s-a ales cu diplomă din partea Ministerului Culturii pentru că a dus faima ţării noastre şi peste hotare. El a reuşit să ajungă în semifinala unui concurs de peste Prut, impresionând juraţii, dar şi publicul prin vocea sa.

Tânărul spune că pentru un artist începător este foarte important să fie apreciat, în primul rând acasă.

"Fiecare artist nu munceşte degeaba, adică aşteaptă să fie apreciat şi faptul că m-au apreciat aşa oameni mari este o mândrie pentru mine şi mă bucură foarte mult acest fapt", a spus premiantul Tudor Bilețchi.

Asemeni lui Tudor Bileţchi şi alte tinere talente au fost premiate.

"Această diplomă înseamnă o stimulare ca să muncesc mult mai mult pe parcursul anilor şi sper să ajung şi sper să ajung un om important cu dragoste faţă de scenă şi de spectatori",a spus premiantul Daniela Pleșca.

"Nouă, artiştilor, viitorilor artişti ne este plăcut când oamenii ne susţin şi asta ne dă puteri şi asta ne dă o motivaţie, să continuăm să lucrăm asupra noastră, să ne dezvoltăm talentele", a spus premiantul Ana Oboroc.

Succesul nu poate fi atins de unul singur, aşa că responsabilii din cadrul ministerului au apreciat şi munca celor care contribuie zilnic la formarea tinerilor talente.

"Mă mândresc cu copii pe care îi am, care fac studiile în clasa mea şi aş vrea în viitor să arăt copii care sunt foarte talentaţi la noi în Moldova", a spus profesorul Sergiu Bălăniță.

"Pentru noi este un gest, un eveniment foarte important. Acesta este totalizarea lucrului nostru timp de un an. Acest premiu este stimulare mare pentru toţi, pentru educare tinerilor talente, pentru copii care văd sensul şi văd perspectiva", a spus profesoara Irina Bogataia.

Tinerii au fost selectaţi mai întâi în cadrul instituţiilor de învăţământ în cadrul cărora îşi fac studiile, iar mai apoi de o comisie creată la minister.

"Tindem să susţinem tinerele talente din şcolile noastre, să-i motivăm şi să îi încurajăm să frecventeze şcolile de artă, să iubească muzica şi să iubească frumosul. Apreciem rezultatele la conursurile internaţionale recunoscute atât aici la Chişinău, cât şi la nivel European", a spus secretarul de Stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol.

Pe lângă diplome, elevii dar şi dascălii s-au ales cu premii băneşti, care au variat între 1500 şi 3000 de lei. Gala tinerilor talente este la cea de-a doua ediie, iar fondul disponibil a fost de 180 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu