Cei mai iscusiţi meşteri populari şi-au dat întâlnire la a doua ediţie a Festivalului Iei

Embed:

Cei mai iscusiţi meşteri populari şi-au dat întâlnire, în această după-amiază, la cea de a doua ediţie a Festivalului Iei. Scopul organizatorilor este de a scoate în evidenţă portul popular, dar şi de a promova valorile naţionale. Evenimentul s-a desfăşurat sub patronajul primei doamne, Margareta Timofti.

Meşterii populari au venit la festival de la sute de kilometri. Ei spun că ţin la tradiţiile populare şi vor să le transmită şi generaţiilor tinere. "Am venit cu lucrările din Casa Mare din satul Ciobalaccia. Aşa era în trecut, când făceam, Casa Mare trebuia gătită, trebuia la sărbători aşezată cu prosoape, cu diferite împletituri, ţesături", a povestit Natalia Crudu, din satul Ciobalaccia.

Prima doamnă şi ministrul Culturii au participat la eveniment, purtând costume tradiţionale.

"Mai am în garderobă şi o altă ie şi intenţionez să mai procur şi de alte culori, fiindcă toate sunt frumoase, elegante şi îmi place să le port", a menţionat Margareta Timofti.

Vizitatorii au rămas impresionaţi de colecţiile de ie prezentate la festival. Iată ce au spus aceştia:

"Sunt pasionată de ia românească, am şi o ie mai simpluţă şi de asta am ştiut că astăzi o să fie foarte serioase ii, aici nici nu am luat-o, sincer să vă zic. Vreau să am în viaţa mea nu cinci, dar zece ii."

"Mi-au plăcut foarte mult iile şi mi-aş dori să am şi eu una."

Prima ediţie a Festivalului Iei a avut loc anul trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu