Cei mai dulci şi aromaţi struguri, prezentaţi la festival, desfărşurat la Cimişlia

Cei mai dulci şi aromaţi struguri au putut fi gustaţi, astăzi, la Cimişlia, unde s-a desfăşurat un festival dedicat acestor fructe. Peste 70 de viticultori din diverse raioane au participat la eveniment. Agricultorii şi-au prezentat produsele şi au făcut schimb de experienţă şi de soiuri.

Tot aici, a fost prezentat cel mai mare strugure, care cântăreşte aproape patru kilograme.

Viticultorii spun că au adus la expoziţie cei mai frumoşi struguri de diferite soiuri.

Unii fermieri au atras oamenii la tarabele lor cu vin şi sarmale.

Nu au lipsit de la festival nici oaspeţii de peste Prut.

Mai mulţi experţi în horticultură au prezentat soiuri rare de struguri.

Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a vorbit cu fermierii despre problemele care le afectează activitatea.

"Există un potenţial foarte mare de export a strugurilor de masă chiar dacă Moldova s-a concentrat mai mult pe soiurile tehnice. O să discut şi cu cei de la Ministerul agriculturii ca le sugerez să ghideze producătorii de struguri să se orienteze pe producerea strugurilor de masă", a spus premierul Pavel Filip. 

Cel mai mare strugure care fost adus la festival şi cântăreşte 3 kg şi 800 de grame. Este de soi siceslav. În urma unei licitaţii acesta a fost vândut cu 2.300 de lei.

Radion Cebotari este cel care a adus strugurele la festival şi nu este pentru prima oară când iese învingător.

"Şi anul trecut a fost aproape 5 kilograme fără 50 de grame. Anul acesta fără 100 şi ceva de grame, patru kilograme", a spus locuitorul satului Hagimuş, Radion Cebotari. 

Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii, Consiliul raional din Cimişlia şi Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Struguri. În septembrie, pentru prima dată, va fi organizat un festival al strugurilor moldoveneşti în capitala Poloniei, Varșovia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu