Cei mai buni studenţi din Moldova, PREMIAŢI cu burse de merit

Embed:

Au abilități deosebite și performanțe la studii, iar pentru efortul depus și nopțile nedormite au fost răsplătiți.

Cei mai buni studenţi din Republica Moldova au fost premiaţi aseară cu burse de merit. Astfel, 50 de studenți din cadrul a 15 universități din țară au plecat acasă cu câte 12 mii de lei. 

Eugeniu Mindrigan este student în anul șase la Universitatea de Medicină "Nicolae Testimițeanu". Activ și sârguincios de fire, tânărul spune că nu a ezitat nicio clipă să participe la concurs. 

"M-am străduit să fiu cel mai bun sau unul din cei mai buni la facultate. Asta clar că nu se măsoară în rezultatele care sunt la moment ci în nopțile nedormite, cunoștințele pe care le posezi, activitatea extra curiculară", a spus studentul.

Eugeniu spune că este destul de greu să fii student la medicină, iar uneori se gândea să renunțe la visul său. Acum, tânărul are planuri mari de viitor.

Tinerii ştiu deja ce vor face cu premiile băneşti.

Organizatorii spun că lupta pentru burse a fost una crâncenă, iar cei mai mulţi bani au ajuns la studenții de la Universitatea de Stat din Moldova. 

"Procesul de selecție a constat în două etape. Pentru prima etapă au fost depuse 266 de dosare de la 15 instituții de învățământ. Dintre aceștia, o parte din aplicanți au fost selectați de către o comisie de experți să fie supuși unei probe scrise, să scrie un eseu pe o temă anumită", a menţionat coordonatorul concurs "Burse de Merit", Olga Rusu.

Concursul "Burse de Merit" este la a 21-a ediție.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu