Cei mai buni motociclişti din Europa de Sud-Est vor face spectacol la Hânceşti

Embed:

Moldova va fi gazda ultimei etape a Campionatului Europei de sud-est, pe 19 octombrie, iar deţinătorul titlului din acestui sezon se va decide anume în etapa găzduită de ţara noastră.

Traseul de motocross din Hânceşti, care este singurul din Moldova autorizat de Federaţia Continentală de profil, va găzdui duminică cea de-a zecea etapă a Campionatului Europei de Sud-Est. La competiţie vor participa sportivi din 11 ţări.

Pentru titlul de campion al Europei de sud-est vor lupta un motociclist din România şi unul din Macedonia, care se clasează pe primele două poziţii în clasamentul general după nouă etape.

"Am făcut tot posibilul ca să organizăm şi în 2014 această competiţie. Pentru noi a devenit deja o tradiţie organizarea acestui turneu. Este al zecelea an de când organizăm acest campionat", a spus primarul de Hânceşti, Alexandru Botnari. 

La competiţia din Hânceşti vor participa şi şase sportivi moldoveni. Cel mai cunoscut dintre aceştia este Mihai Cociu, dublu campion al Europei de Sud-Est.

Acesta va participa pentru prima dată în acest an la o competiţie oficială. Cel mai bun motociclist din Moldova a ratat turneele din acest an din lipsă de finanţare: "Ne bucurăm că avem nişte sportivi tineri care sunt talentaţi. La etapa din Hânceşti vom avea o echipă care va face faţă în acestă întrecere. Avem în toate categoriile câte un sportiv, care vor face faţă concurenţei."

Pentru organizarea ultimei etape a Campionatului Europei de sud-est, autorităţile vor cheltui 10 mii de euro. Traseul are o lungime de 1,8 kilometri şi a fost modernizat pentru buna desfăşurare a competiţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu