CEI MAI BUNI. Kipchoge și Ibarguen au fost aleși atleții anului curent

Kenyanul Eliud Kipchóge, recordmanul lumii la maraton, şi columbiana Caterine Ibarguén, campioana Ligii de Diamant la săritura în lungime şi triplusalt, au fost desemnați cei mai buni atleți ai anului 2018.

Sportivii au fost premiați în cadrul unei gale pompoase desfășurate la Monaco.

Kipchoge este autorul unui timp fenomenal la maratonul de la Berlin în luna septembrie. Kenyanul a parcurs distanța în două ore, un minut și 39 de secunde. Este al doilea atlet din Kenya care câștigă trofeul IAAF, după David Rudisha. Eliud Kipchoge I-a devansat pe francezul Kevin Mayer și pe americanul Christian Coleman.

"Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine. Este un trofeu important în cariera mea", a spus maratonistul Eliud Kipchoge.

Caterine Ibarguen, s-a impus la rândul ei, în fața belgiencei Naffisatou Thiam și britanicei Dina Asher Smith.

"Vreau să mulțumesc antrenorului meu, familiei mele și tuturor celor care m-au votat. Sunt foarte fericită și îmi vine greu să vorbesc", a spus atleta Caterine Ibarguen.

Sportiva columbiană a câştigat opt finale pe parcursul acestui an, stabilind totodată cea mai bună performanţă a anului la triplusalt, 14 metri și 96 de centimetri, probă în care a cucerit și aurul olimpic la Rio de Janeiro, în 2016.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu