CEI MAI BUNI DASCĂLI, PREMIAȚI. Nouă cadre didactice au primit diplome şi premii băneşti

Embed:
Cei mai buni educatori, învățători și profesori au fost premiaţi în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Național "Nicolae Sulac" cu ocazia Zilei Profesorului. Nouă cadre didactice au primit diplome și premii băneşti pentru că au dovedit că sunt cei mai buni în domeniul educației. Premiile le-au fost înmânate de prim-ministrul Maia Sandu.

Profesorul anului a fost ales Anton Dorofeev, care predă biologia la Liceul Teoretic "Mihai Marinciuc" din Capitală. El activează timp de 18 ani și spune că premiul de 50 de mii de lei este o bună motivare ca să se perfecţioneze şi să-şi realizeze visul.

"Eu o să-mi realizez un vis. Visul meu este să ajung în Siberia. Toți fug de Siberia, eu ca biolog visez să ajung în Siberia. Mi-am programat de acum călătoria ce și cum și unde și numaidecât ajung în Siberia", a spus Anton Dorofeev, profesorul anului.

Învățătorul anului, Doina Gliga, de la Liceul "Ion Luca Caragiale" din orașul Orhei a fost premiată cu 25 de mii de lei, pe care intenţionează să-i cheltuie pe cărți.

"Profesorii, învățătorii, în general toți dascălii au nevoie de mai mult sprijin. Sunt idei multe, avem potențial mare, dar într-adevăr avem nevoie de sprijin ca să realizăm în practică toate ideile frumoase, toate lucrurile care ni le punem în plan", a spus Doina Gliga, învățătorul anului.

Iar educatoarea anului, Aurelia Muntean, de la grădinița "Licurici" din orașul Ialoveni, consideră că a câștigat premiul de 15 mii de lei datorită copiilor.

"Cheia succesului, cred eu, este susținerea copiilor. Eu când lucrez cu ei, văd suflet și aceasta mă ajută să particip la acest concurs", a spus Aurelia Muntean, educatorul anului.

Premierul Maia Sandu le-a promis dascălilor că situația din sistemul educațional se va îmbunătăți.

"Condițiile dificile în care munciți se datorează în primul rând lipsei resurselor și nicidecum faptului că nu vă recunoaștem contribuțiile. Lucrăm la soluții care să vă ajută să faceți lucrurile mai bine, în condiții mai bune", a spus premierul Maia Sandu.

Tot astăzi, peste o sută de profesori din țară au primit Diploma Guvernului pentru rezultate remarcabile în activitate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu