Cei mai bravi poliţişti de frontieră au primit astăzi BERETA DE ONOARE (FOTOREPORT)

Embed:

Poliţiştii de frontieră s-au întrecut astăzi într-o nouă competiţie. În cadrul unor probe dificile, ei au luptat pentru a obţine bereta de onoare, un simbol al excelenţei profesionale. Nu toţi au putut obţine însă mult râvnitul trofeu. Unii poliţişti au fost răniţi, iar alţii nu au rezistat până la final. Competiţia a avut loc în satul Zagarancea, raionul Ungheni.

Participanţii au avut de parcurs o distanţă de şase kilomentri cu mai multe obstacole.

- Energie este, multă!
- Ce te motivează să mergi mai departe?
- Pentru a căpăta bereta de onoare. Pentru a fi mândru că activez în poliţia de frontieră.

Proba a fost mult prea complicată pentru Tatiana Chitaru, singura femeie din competiţie. Pentru că nu s-a încadrat în limita de timp, poliţista a fost eliminată înainte de finiş.

"Obositor oleacă, dar bine. Băieţii îs mai puternici ca fetele, dar oricum. Ne mai antrenăm şi la anul viitor iarăşi", a spus Tatiana Chitaru, poliţistă de frontieră.

Proba la tir a fost mai simplă. La doar câţiva metri distanţă de finiş, participanţii au fost supuşi însă celei mai dificile probe: lupta corp la corp.

La această etapă, au fost eliminaţi cei mai mulţi poliţişti. Unii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Doar nouă poliţişti din 32 au ajuns până la final. Bereta de onoare le-a fost înmânată de şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari.

"Servesc Republica Moldova şi Poliţiei de Frontieră".

"Foarte satisfăcut de rezultatul pe care l-am obţinut. Sper pe viitor să fac faţă".

"Pentru mine un simbol tare important, şi vreau să stau în rând cu aceşti băieţi frumoşi, tineri şi bravi".

"Eu apreciez că colegii au manifestat o bărbăţie excelentă, un profesionalism. Şi ei sunt cei mai buni. Sunt un exemplu pentru restul poliţiştilor de frontieră la capitolul pregătire fizică, la capitolul tactic", a spus Fredolin Lecari, şeful Poliţiei de Frontieră.

Competiţia s-a desfăşurat pentru al 5-lea an consecutiv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu