Cei doi dinozauri, un Allosaurus şi un Camptosaurus, scoşi la licitaţie la Paris, nu şi-au găsit cumpărători

Cei doi dinozauri, un Allosaurus şi un Camptosaurus, scoşi miercuri la licitaţie la Paris, nu şi-au găsit cumpărători, preţurile de pornire nefiind atinse, a constat un jurnalist AFP prezent la sesiunile de vânzare, scrie agerpres.ro.

Vânduţi separat şi evaluaţi fiecare la între 500.000 şi 800.000 de euro, cei doi coloşi din Jurasic (în urmă cu 148 - 154 milioane de ani), descoperiţi în statul Wyoming (SUA), au fost scoşi la vânzare de un colecţionar european la casa Artcurial.

Cu ultima sa ofertă de 580.000 de euro, dinozaurul Allosaurus, al cărui schelet este completat în proporţie de 55 %, nu a atins cei 600.000 de euro estimaţi iniţial şi preţul de rezervă stabilit de vânzător.

Dinozaurul ierbivor Camptosaurus, complet în proporţie de 90 %, a primit o ofertă de 480.000 de euro. Preţul de rezervă era fixat la 500.000 de euro.

Cu două zile înainte de licitaţie, un expert a contestat formulările de prezentare ale celor două specimene şi a depus o cerere la Consiliul Vânzărilor Voluntare (CVV).

În urma unor deliberări, consiliul care supraveghează licitaţiile a decis să respingă toate contestaţiile şi să nu dea curs cererii de suspendare a vânzărilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu