Cei 14 suporteri sârbi care l-au omorat în bătaie pe suporterul francez au primit pedepse drastice

Embed:

Pedepse drastice pentru fanii sârbi. Cei 14 vinovaţi pentru moartea suporterului francez Brice Taton, lovit cu sălbăticie, la Belgrad, în septembrie 2009, înaintea unui meci din Cupa UEFA, dintre Toulouse şi Partizan au primit pedepse cu închisoarea, cuprinse între 4 şi 35 de ani, scriu francezii de la L'Equipe.

Cei 14 suporteri sârbi care l-au omorat în bătaie pe Brice Taton, fan al echipei franceze Toulouse, au fost în cele din urmă pedepsiţi.

Conform judecătorului de la Înalta Curte din Belgrad, 12 dintre aceştia au fost găsiţi vinovaţi pentru omor deosebit de grav, iar ceilalţi doi pentru violenţă. Djordje Prelic a primit pedeapsa cea mai mare, 35 de ani de închisoare, Dejan Puzigac, 32 de ani, iar Ivan Grkovic şi Ljubomir Markovic, câte 30 de ani. Cei doi inculpaţi pentru violenţă, Dejan Stankovic şi Stepa Petrovici, au fost condamnaţi la 4, respectiv 5 ani de închisoare.

Brice Taton a fost agresat brutal înaintea unui meci din Cupa UEFA ce a avut loc pe 17 septembrie 2009 şi a decedat în spital, după aproape două săptămâni de agonie.

În vârstă de 28 de ani, francezul venise la Belgrad să-şi încurajeze echipa favorită, Toulouse, în meciul cu Partizan. Nu a mai ajuns, însă, pe stadion. Chiar în centrul oraşului, huliganii din galeria sârbă au atacat brutal grupul suporterilor francezi.

loading...

Lasă un comentariu