Cei 12 copii şi antrenorul lor de fotbal, SALVAŢI din peştera inundată din Thailanda (VIDEO)

Embed:

(UPDATE 15:00) Toţi copii, inclusiv antrenorul de fotbal au fost scoşi din grotă. 

(UPDATE 14:15) Cel de-al 11-lea copil prins în peșteră a fost scos în siguranță de către echipa internațională de scafandri. În peșteră au mai rămas doar doi oameni: un copil și antrenorul de fotbal.

S-au reluat operaţiunile de salvare în Thailanda şi ar trebui să fie ultimele. Urmează să fie scoşi din subteran încă 2 copii şi antrenorul lor, un bărbat de 25 de ani. Este important important ca misiunea să se încheie astăzi deoarece prognozele meteo spun că vor reîncepe ploile şi există riscul ca peştera în care aceştia sunt captivi de pe 23 iunie să se inunde complet. Duminică şi luni, din subteran au fost recuperaţi 10 băieţi care se află acum sub supravegherea medicilor, scrie Digi24.ro.

Misiunea de salvare pune condiţii infernale şi pentru scafandri şi pentru prizonierii adâncurilor. Fiecare băiat a fost îmbrăcat cu un costum special şi prins între doi experţi. Salvatorii au vrut să fie siguri că dacă unul dintre ei cedează, copiii sunt în siguranţă.

În plus, pentru că fotbaliştii sunt slăbiţi şi dezorientaţi după atâtea zile de stat în subteran şi întuneric, unul dintre experţi poartă şi tubul de oxigen al fiecărui copil, pentru ca acesta să depună cât mai puţin efort.

Între timp, primii copii ajunşi la spital încep să îşi revină de pe urma calvarului din subteran.

"De dimineaţă ne-au spus că le este foame şi au cerut orez cu busuioc şi carne de porc. Încă trebuie să rămână izolaţi de părinţi şi de alte persoane pentru a-i feri de eventuale infecţii", declară Narongsak Osottanakorn - coordonatorul operaţiunii.

Pe lângă tratamentul menit să le refacă imunitatea şi să combată subnutrirea şi deshidratarea ultimelor două săptămâni, copiii primesc şi consiliere psihologică, pentru a trece mai uşor peste trauma captivităţii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu