Cehia a învins Spania în finala de la Praga cu scorul general de 3-2

Embed:

Cehia a câştigat cea de-a 100-a ediţie a Cupei Davis după ce a învins marea favorită Spania în finala de la Praga, cu scorul general de 3-2. Al treilea trofeu al Cehiei din acest an a fost adus de Radek Stepanek.

Radek Stepanek l-a învins în meciul decisiv pe Nicolas Almagro cu 6-4 7-6 3-6 6-3. În prima zi a finalei, spaniolul David Ferrer s-a impus în faţa lui Radek Stepanek în trei seturi, iar Tomas Berdych l-a învins pe Nicolas Almagro într-un meci maraton de cinci seturi. Meciul de dublu de sâmbătă a fost câştigat de perechea cehă Tomas Berdych/Radek Stepanek în faţa cuplului spaniol Marcel Granollers/Marc Lopez, iar Ferrer a egalat la 2 după ce l-a învins în meciul patru pe Berdych.

Pentru Cehia, acesta este cel de-al doilea trofeu din Cupa Davis, după succesul obţinut în 1980, pe vremea Cehoslovaciei. În drumul spre finala din acest an, Cehia a trecut de Italia, Serbia şi Argentina. Cehia încheie un an de vis, după ce a câştigat Cupa Hopman şi Fed Cup. "Tripla" cehilor reprezintă o premieră mondială, nicio altă ţară nu a reuşit să mai câştige până acum cele trei mari concursuri într-un singur an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu