CEC TRAGE LINIA PE UNINOMINALE. Au depus cereri 387 de potenţiali candidaţi

Embed:

Comisia Electorală Centrală trage linie. Cei care vor să-şi încerce puterile pe circumscripţii uninominale la alegerile din februarie au avut timp până ieri să-şi înregistreze grupurile de iniţiativă. În total, au depus cereri 387 de potenţiali candidaţi.

93 dintre ei au primit până acum legitimaţii de concurenţi electorali. Printre cei înregistrați se regăseşte apoape jumătate de Guvern, mai exact premierul şi patru miniştri.

Pavel Filip vrea să devină deputat de Străşeni, iar ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc, va candida în raionul vecin - Călăraşi. Ş

eful de la Interne, Alexandru Jizdan, a fost înregistrat în circumscripția 34, Anenii Noi, iar ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cea de la Ialoveni. În același timp, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a fost acceptat în calitate de concurent pe circumscripția numărul 31 din Capitală, care include o parte din sectoarele Râșcani și Ciocana. Potrivit legii, din ziua înregistrării, miniştrii își suspendă activitatea în Guvern, atribuţiile lor revenind secretarilor de stat.

Excepţie este premierul, care poate să rămână în funcţie.

Printre cei mai cunoscuţi politicieni care vor candida în circumscripţii uninominale se numără președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Liderul PDM este concurent electoral la Nisporeni, raionul său de baștină. Şi liderul socialiştilor, Zinaida Greceanîi, va candida în raionul în care a copilărit - la Briceni.

Preşedintele PAS vrea să devină deputat de diasporă, chiar dacă mai mulţi dintre moldovenii stabiliţi în străinătate i-au criticat decizia, întrucât îşi doresc un legislator ales dintre ei. A fugit din raionul de baştină şi liderul PPDA. Andrei Năstase nu va candida la Teleneşti, dar a ales o circumscripţie din suburbiile Capitalei.

Își va încerca norocul în alegeri și interpreta de muzică populară Zinaida Bolboceanu desemnată de unioniști. Cântăreața a depus actele la consiliul electoral de circumscripție Căușeni.

Şi dirijorul Nicolae Botgros a fost înregistrat în calitate de candidat. Maestrul va încerca să devină deputat în raionul Cantemir.  

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pe fiecare circumscripție au fost depuse cel puţin cinci cereri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu