CEC în plină acţiune: Campania de informare a cetăţenilor a fost lansată

Embed:

Comisia Electorală Centrală a lansat astăzi, 6 mai, campania de informare şi educaţie civică intitulată "De la mic, la mare" a cetăţenilor Republicii Moldova cu privire la alegerile locale din 5 iunie.

Astfel, potrivit CEC, scopul campaniei este de-a informa electoratul despre cine, când, unde, cum şi în ce condiţii poate participa la alegeri.

Cu această ocazie, Comisia Electorală Centrală anunţă că va lansa chiar de astăzi spoturi electorale educative, va distribui materiale electorale, va instala 90 de billboard-uri informative, va pune în aplicare paginile web al CEC şi votează.md, utilizată doar în campanii electorale, şi totodată le va distribui pe reţelele de socializare precum Facebook, Twitter, YouTube.

"Pentru ca toţi cetăţenii să beneficieze de informaţiile necesare de-a participa la vot", a ţinut să precizeze, preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

Iar la 25 mai, CEC va delega câţiva promotori care vor merge prin centrele raionale cu autobuzele şi vor distribui materiale electorale informative, ca în aşa mod să fie şi mai siguri că cetăţenii ştiu despre alegerile din 5 iunie.

Menţionăm că din bugetul se stat sunt alocaţi 300.000 de lei în acest scop, iar întreaga campanie de informare este estimată la 1.300.000 de lei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu