CEC deschide o secţie de votare în satul Corjova

Embed:

Comisia Electorală Centrală a hotărât să deschidă, pentru alegerile locale din 5 iunie, o secţie de votare în satul Corjova, raionul Dubăsari. Membrii CEC ar putea însă decide reamplasarea secţiei în satul Cocieri, în cazul unor eventuale blocaje din partea miliţiei transnistrene.

Potrivit preşedintelui CEC, Iurie Ciocan, Comisia va lua în calcul posibilitatea reamplasării secţiei, dacă securitatea membrilor biroului, a candidaţilor, dar şi a alegătorilor va fi ameninţată.

"Care va fi procedura de alegeri în localitatea respectivă sigur că noi vom vedea pe parcurs, dar până în acest moment noi mergem în desfăşurarea pregătirii pentru alegeri în limita legislaţiei în vigoare", a menţionat preşedintele CEC, Iurie Ciocan.

În acelaşi timp, membrii Consiliului Electoral de Cirmuscripţie de la Corjova sunt siguri că nu vor putea desfăşura alegeri în localitate.

La scrutinele anterioare, votarea în această localitate a fost blocată de către autorităţile transnistrene. La alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, secţia din Corjova a fost deschisă şi ulterior închisă, din cauza miliţiei separatiste, care a blocat accesul alegătorilor la urnele de vot.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu