CEC condamnă incidentul unde doi funcţionari electorali au fost opriţi la postul din Varniţa

Embed:

Comisia Electorală Centrală condamnă incidentul din satul Varnița, raionul Anenii Noi, unde doi funcționari electorali au fost reținuți de către forțele regimului neconstituțional din stânga Nistrului.

CEC își exprimă îngrijorarea și califică această acțiune drept o provocare și o încercare de destabilizare a situației înainte de ziua alegerilor. 

Comisia Electorală Centrală a decis să retragă laptopurile care au fost confiscate şi ulterior returnate celor doi funcţionari de către aşa-zişi grăniceri transnistreni. Aceste calculatoare care conţineau date ale votanţilor din regiune vor fi înlocuite cu alte laptopuri pentru buna desfășurare a alegerilor.

Comisia Electorală Centrală a făcut apel către comunitatea internațională și misiunile de observatori pentru a evita astfel de incidente pe viitor.

Joi, preşedintele şi secretarul unei secţii de votare din oraşul Anenii Noi au fost supuşi controalelor din partea aşa-numitor grăniceri din stânga Nistrului.

Funcţionarii electorali şi şoferul reveneau de la un seminar de instruire din Capitală.

Misiunea OSCE în Moldova, împreună cu procurorii, urmează să investigheze cazul, iar ulterior forţele de ordine vor da o apreciere juridică a acestui caz.

Pentru locuitorii din stânga Nistrului vor fi puse la dispoziţie 47 de secţii pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale de la Chişinău.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu