CEC atenţionează: Astăzi este ultima zi în care este admisă agitația electorală

Embed:
Campania electorală pentru turul doi al alegerilor locale e pe ultima sută de metri. Comisia Electorală Centrală atenționează că astăzi, 1 noiembrie, este ultima zi în care este admisă agitația electorală.

Legislația electorală prevede că acțiunile de agitaţie electorală sunt strict interzise în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. În aceste zile nu se permite desfăşurarea/reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea "Fond electoral".
 
Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 15 la 30 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei fizice, şi cu amendă de la 35 la 50 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau candidatului electoral.

PUBLIKA.MD aminteşte că, turul doi al alegerilor locale va avea loc în data de 3 noiembrie, în 380 de localităţi din Moldova.

Lasă un comentariu