CEC a stabilit câți bani vor primi partidele în acest an din Bugetul de stat

Embed:

Comisia Electorală Centrală a stabilit mărimea alocațiilor de care vor beneficia formațiunile politice începând cu acest an. Banii vor fi acordaţi în funcție de rezultatele obținute la alegerile parlamentare din 2014 și la cele locale de anul trecut. Astfel, pentru fiecare vot acumulat la parlamentare partidele vor primi un leu și 11 bani, iar votul obținut la scrutinul local valorează 47 de bani.

Pentru acest an, din Bugetul de stat au fost alocate peste 39 de milioane de lei pentru finanţarea partidelor. Jumătate din sumă va fi acordată partidelor în funcţie de rezultatele obţinute la alegerile parlamentare, iar cealaltă jumătate - pentru voturile acumulate la scrutinul local.

Astfel, conform calculelor efectuate de CEC, pentru rezultatul obținut la parlamentarele de acum doi ani Partidul Socialiștilor va beneficia de 4,3 milioane de lei, Partidul Liberal Democrat din Moldova va primi 4,2 milioane de lei, iar comuniştii - 3,7 milioane de lei.

Partidul Democrat va obţine 3,3 milioane de lei pentru cele peste 252.000 de voturi obținute din partea alegătorilor. Iar alocaţia pentru Partidul Liberal va fi de două milioane de lei.

Totodată, PLDM va primi de la stat 4,2 milioane de lei pentru rezultatele obținute, anul trecut, la scrutinul local, iar democrații vor beneficia de finanțări în valoare de 4,1 milioane de lei.

Cu un milion mai puțin vor primi socialiștii, iar liberalii vor obține aproximativ două milioane și jumătate de lei. În acelaşi timp, comuniștii vor încasa două milioane de lei. 

Potrivit CEC, candidaţii independenţi nu beneficiază de finanţare, iar partidele care au făcut parte din blocuri electorale vor împărţi banii în mod egal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu