CEC a prezentat modelul buletinelor de vot pentru alegerile din 30 noiembrie

Embed:

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat astăzi matrița şi modelul buletinului de vot pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Buletinele, în care vor figura 26 de concurenţi electorali, vor avea lungimea de 63 de centimetri.

Matrița conţine simboluri care vor fi imprimate pe buletinele de vot pentru a împiedica falsificarea acestora. Timp de oră sunt tipărite aproximativ 10 mii de buletine de vot.

Matriţa cu semnele de protecţie va fi dată la topit, imediat după scrutin.

"Placa pe care aţi văzut-o a fost gândită în mod special. Aceasta conţine semne de protecţie, care în fiecare an sunt diferite. Aceste semne sunt destinate pentru a fi suprapuse. Astfel putem deosebi dacă buletinele sunt contrafăcute ", a menţionat membrul CEC Ştefan Urâtu.

Tipărirea buletinelor de vot durează câteva minute.

"Acestea vor fi dimensiunile buletinului. Lungimea şi amplasarea corespund ordinii de înregistrare. Simbolurile vin la fiecare concurent electoral. În fiecare buletin va fi indicat numărul circumscripției și numărul biroului", a declarat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

Primele aproape 260 de mii de buletine de vot vor fi tipărite vineri. Ele vor fi expediate celor 95 de secții de votare din străinătate. Pentru cetățenii care vor vota în țară, buletinele vor fi tipărite cu trei zile înainte de alegeri.

CEC a anunțat că alegătorii care, din cauza problemelor de sănătate sau din alte motive întemeiate nu vor putea să se prezinte la secția de votare, pot solicita urna mobilă. Pentru asta, vor trebui să depună, până în data de 29 noiembrie, o cerere la centrul de votare din zona de reședință.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu