CEC a aprobat planul de acţiuni pentru oganizarea referendumului de revocare a primarului general Dorin Chirtoacă

Embed:

Partidele care vor să se implice în campania electorală pentru referendumul de revocare a primarului general Dorin Chirtoacă pot începe pregătirile. Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi acțiunile care vor fi întreprinse pentru organizarea și desfășurarea plebiscitului.

Înregistrarea participanților la referendum va fi permisă după ce Ministerul Justiției va prezenta lista partidelor care au dreptul să susțină sau să boicoteze plebiscitul. În registru figurează 45 de formațiuni politice iar înregistrarea va dura zece zile.

Astfel participanții vor putea face agitație electorală pentru a îndemna locuitorii Capitalei să participe la referendum sau să-l boicoteze. Campania se va încheia în data de 17 noiembrie, cu două zile înainte de organizarea plebiscitului.

Partidul Liberal a anunțat deja că îl va boicota și a îndemnat cetăţenii să nu iasă la vot. Anterior, liberalii au solicitat Curţii Constituţionale declararea plebiscitului drept neconstituţional şi au cerut anularea acestuia.

Totodată, nu se ştie cum va face agitaţie antireferendum edilul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care nu are dreptul să iasă din casă, fiind plasat în arest la domiciliu. Primarul figurează în două dosare penale pentru corupție și trafic de influență.

Pentru ca referendumul din 19 noiembrie să fie validat este nevoie de prezenţa la urne a cel puţin o treime din numărul cetăţenilor cu drept de vot.

Totodată, pentru ca primarul Capitalei Dorin Chirtoacă să fie demis este nevoie de votul a peste 160 de mii de alegători.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu