CEC a aprobat modelul buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare noi din circumscripţia 38, Hînceşti

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare noi din circumscripţia 38, Hînceşti vor fi de culoare cafeniu pal. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Comisia Electorală Centrală. Potrivit deciziei, concurenții electorali vor fi înscriși în buletinul de vot cu litere majuscule de aceeași mărime, aceleași caractere, în ordinea tragerii la sorți. Deocamdată, responsabilii nu ştiu câţi bani vor cheltuit pentru tipărirea buletinelor.

Buletinele de vot vor conţine şi semne de securitate, la fel ca şi la scrutinele precedente.

"O să cunoaştem numărul lor în perioada 27 februarie - 3 martie, când o să totalizăm toată informaţia. Costul acestor buletine va fi stabilit în funcţie de lungimea buletinului. Perioada de tipărire a buletinelor este până la 11 martie", a spus preşedintele CEC, Dorin Cimil. 

Campania electorală va începe în data de 14 februarie. Oficial, şapte candidaţi au fost înregistraţi în cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie. Este vorba despre candidatul Blocului Electoral "UNIREA", Dorin Chirtoacă, Vitalie Balinschi de la Partidul "ŞOR ", candidatul independent Grigore Cobzac, Ştefan Gaţcan, înaintat de Partidul Socialiştilor, Ion Mereuţă, reprezentant al Partidului Democrat, fostul ministru al Justiţiei, Olesea Stamate propusă de Partidul Acţiune şi Solidaritate şi candidatul PLDM, Anatolie Postolachi.

Alegerile parlamentare noi din circumscripţia 38 vor avea loc după ce democratul Alexandru Botnari a renunţat la mandatul de deputat în favoarea fotoliului de primar.

loading...

Lasă un comentariu