CEC a anunţat câţi bani se vor cheltui pentru alegerile din 3 noiembrie

Aproape 36 de milioane de lei se vor cheltui pentru organizarea celui de al doilea tur al alegerilor locale generale, care va avea loc pe 3 noiembrie, anunţă IPN.  Potrivit sursei, președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că banii urmează să fie direcționați pentru proceduri electorale, inclusiv tipărirea buletinelor.

Numărul buletinelor de vot pentru cele 383 de localități, unde va avea loc turul doi de scrutin, nu a fost stabilit deocamdată. Tipărirea acestora, cel mai probabil va începe săptămâna viitoare.  

În buletinele de vot vor fi înscrişi primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 20 octombrie. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Dacă unul dintre cei doi candidați se va retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

CITEŞTE ŞI: DECIS: Turul doi al alegerilor locale va avea loc în data de 3 noiembrie

Lasă un comentariu