Cebotari: Proiectele de lege asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea vor fi trimise mâine spre promulgare pentru a intra în vigoare

Proiectele de lege asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea vor fi trimise mâine spre promulgare. Anunţul a fost făcut de vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, în cadrul unui briefing de presă.

"Luni Guvernul şi-a asumat răspunderea şi a aprobat şapte proiecte de legi importante. Sunt proiecte, unele dintre care vin să rezolve anumite omiteri care s-au produs în legile anterioare, care veneau să stimuleze creşterile salariale, sunt alte proiecte care au scop de a rezolva unele probleme sociale. Aceste proiecte urmau şi au fost prezentate Parlamentului.

Toate partidele politice au avut trei zile la dispoziţie pentru a iniţia un vot de neîncredere faţă de Guvern, astăzi expiră această a treia zi. Sunt mai multe partide care au menţionat că nu vor înainta aceste moţiuni, respectiv aceste proiecte urmează să fie prezentate mâine cel târziu către Preşedinţie şi urmează a fi promulgate, astfel ca să intre în vigoare imediat după promulgare şi intrarea în vigoare în Monitorul Oficial", a menţionat Cebotari.

Totodată, vicepreședintele PDM a declarat că este îmbucurător faptul că Guvernul s-a mobilizat şi a rezolvat problemele pe care le aveau cetăţenii: "Aşa vedem noi lucru între guvernare şi oameni, fără a tergiversa şi cu acţiuni imediate".

PUBLIKA.MD menţionează că pachetul de legi vizează, între altele, modificări ale legii bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019, legii privind Zona Economică Liberă "Bălţi".

De asemenea, unul dintre proiecte prevede majorarea salariilor pentru directorii de grădinițe, școli și colegii, precum și creșterea salariilor subofițerilor.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Parlamentului asupra unui proiect de lege organică sau ordinară. Dacă, în decurs de 72 de ore din momentul angajării răspunderii de către Guvern, cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi nu depun o moţiune de cenzură Guvernului, proiectul de lege se consideră adoptat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu