Ceban: Solicitarea de majorare a tarifelor pentru călătorii este o şmecherie a proprietarilor companiilor de transport

Primarul Capitalei, Ion Ceban, susţine că solicitarea de majorare a preţului la transportul public este o "şmecherie". Edilul afirmă că în spatele demersului ar sta proprietarii companiilor de transport, "cu case și mașini luxoase", care își bat joc de angajaţii săi. Despre aceasta a anunţat Ion Ceban în cadrul şedinţei săptămânale a primăriei.

"O bună parte şi mulţi dintre cei care prestează aceste servicii nu-şi onorează angajamentele. Transportul este de o calitate foarte proastă. Avem scaune reutilate, avem un nivel de securitate foarte jos. Nu s-a investit în aceste maşini, care arată deplorabil. Să vii să ceri fără a oferi ceva în schimb. Este incorect să ceri acest lucru, şi aşa cum am mai spus-o anterior, nu cred că este rezonabil această etapă. Iar decizia urmează să o ia Consiliul Municipal, dar eu cred că nici colegii din vreo fracţiune, nici din celelalte nu vor accepta aceste majorări. Este cel mai nesigur, cel mai puţin securizat, cel mai urât din punct de vedere al confortului urban. De ce noi ar trebui să le venim în întâmpinare", a afirmat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Primarul susține că solicitarea este un șantaj și o escrocherie, iar asemenea abordări nu pot fi tolerate.

"Am să rog locuitorii municipiului Chişinău să fie toleranţi, în această privinţă. Asta este şantaj şi este escrocherie. Presupunem că pot fi unele incomodităţi pe parcurs, nu vor să lucreze, să nu lucreze! Ei nu îşi onorează angajamentele. Dacă putem cumva, într-o perspectivă, examina ajustarea tarifelor, păi trebuie să fie condiţii foarte clare: maşini care să corespundă tuturor rigorilor, orar care să fire resprectat, securitate maximă", a menţionat primarul Capitalei, Ion Ceban.

PUBLIKA.MD precizează că după majorarea preţului pentru călătoriile interurbane, ne aşteaptă un nou val de scumpiri. De această dată, administratorii microbuzelor din Capitală solicită dublarea tarifului. Astfel, biletul ar putea ajunge să coste şase lei.

În acest sens, mai mulţi administratori de rute vor înainta un demers autorităţilor locale. Ei spun că, ultima dată, costul unei călătorii cu microbuzul a fost modificat în 2006, iar de atunci combustibilul şi piesele pentru maşini s-au scumpit.

 

loading...

Lasă un comentariu