Ceban ar fi folosit 7 site-uri pentru răzbunare. Țîra: Guvernarea s-a schimbat, metodele au rămas

Cel puțin șapte site-uri suspecte au publicat aceeași știre în care s-ar conține reacția lui Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar de Chișinău, la declarațiile făcute de către concurentul său electoral Dumitru Țîra, potrivit căruia, socialiștii ar fi cenzurat un interviu acordat pentru Komsomoliskaia Pravda pe trei portaluri - kp.md, point.md și noi.md, scrie deschide.md.

Știrea propriu-zisă: Candidatul PPEM la funcția de primar al Capitalei, Dumitru Țîra, se afla într-o criză de inspirație și a hotărât să se ia de socialiști pentru a-și crea autoritate Este răspunsul lui Ion Ceban la acuzațiile lui Țîra, care a declarat că un interviu al său ar fi fost refuzat de câteva instituții media, sub presiunea socialiștilor și lui Ion Ceban.

"Domnul Țîra a prezentat doar un lanț de deduceri, în opinia noastră neinspirate. Spun neinspirate pentru că dânsul este jurnalist și om de afaceri. Prin urmare atunci când face uz de minciuni, o face absolut conștient. Anume ca jurnalist dânsul cunoaște care pot fi motivele acceptării sau neacceptării a unor materiale de către o platformă mediatică și probabil s-a blocat în procesul negocierilor cu aceste platforme. Cu siguranță nu a existat și nu există nicio presiune din partea PSRM, iar dacă dânsul le are le poate face public și chiar le depune la organele de drept”, a răspuns candidatul Ion Ceban, la solcitarea unui jurnalist de a comenta spusele lui Dumitru Țîra."

În opinia lui Ceban, Țîra se află într-o criză de inspirație și a hotărit să se ia de noi ca să-și creeze autoritate.

„Domnule Țîra, apucați-vă de treabă. Faceți campanie, mergeți la oameni, povestiți-le viziunea de dezvoltare a Chișinăului, încercați să-i convingeți că puteți face și altceva în afară de minciuni. Zâmbiți, domnule Țîra”, a mai spus Ceban.

În acest sens, Dumitru Țîra a declarat că PSRM, în special, „în persoana domnului Ion Ceban a decis să recidiveze și să activeze o serie de resurse media, de această dată – anonime: hotnews.md, democracy.md, 24h.md, subiectulzilei.md, breakingnews.md, politics.md, evenimentul.md, ș.a., folosite prentru propagandă și denigrare în campaniile electorale.

„Portalurile anonime au publicat declarațiile denigratoare ale lui Ion Ceban la adresa lui Dumitru Țîra, confirmând faptul că deși guvernarea s-a schimbat, metodele și instrumentele au rămas aceleași. Considerăm utilizarea acestor instrumente nedemne unui candidat la funcția de primar general al capitalei”, se arată într-un comunicat emis presei.

Totodată, i s-a adresat socialistului cu următorul

"Vă îndemn să vă alăturați în dezbateri electorale, să veniți la întâlnirile pe care le am zilnic cu locuitorii municipiului care sunt nemulțumiți de modul în care vă lăudați cu meritele străine, cum ar fi terenurile de joacă, drumuri sau trotuare. Să nu vă pierdeți demnitatea prin a utiliza portaluri de știri anonime sau prin cenzurarea portalurilor pe care le finanțați.  Mai avem un neprimar care strigă minciuni, când este prins cu minciuna. Nu vă asemănați lui Chirtoacă, e prea devreme. Iar în timpul liber, să continuați a urmări pagina de Instagram și de Facebook a campaniei „Zâmbește, e gratis. Votează, e important”, vedem că vă inspiră această activitate”.

Dumitru Țîra a mai venit cu o rugăminte către ONG-urile media să ia notă cu referire la această informație și să monitorizeze cu atenție sursele media menționate mai sus în cadrul campaniei electorale.

Lasă un comentariu