Ceaţa densă va da bătăi de cap şoferilor şi în următoarele zile. IATĂ ce recomandă inspectorii de patrulare

Embed:

Atenţie şoferi! Şi în următoarele zile traficul rutier va fi dificil din cauza vizibilităţii reduse. Meteorologii atenţionează că, pe alocuri, ceaţa densă se va menţine până pe 9 ianuarie.

La această oră din cauza ceţii se circulă mai greu pe traseele Chişinău-Hânceşti, Chişinău-Leuşeni şi Chişinău-Bălţi. Totodată, meteorologii anunţă că ceaţa este mai densă în regiunea de nord a ţării, în special în raioanele Briceni, Făleşti şi municipiul Bălţi.

Vizibilitatea este redusă şi pe drumurile din Chişinău, Ungheni, Ştefan Vodă, Leova, Ceadîr-Lunga şi Comrat. Potrivit meteorologilor, ceaţa se va menţine până la mijlocul săptămânii viitoare, în special în timpul nopţii. În această perioadă, şoferilor li se recomandă să meargă cu o viteză redusă.

Şoferii spun că sunt conştienţi de riscuri pe vreme cu ceaţă.

"Ceaţă este şi trebuie să avem tare mare atenţie la drum. Când îi ceaţă mergi şi cu 30, şi cu 40, dar nu mai mult".

"N-o fost chiar cel mai straşnic, dar nici cel mai uşor. La 20 de km mai încet faţă de celelate zile sigur că mergem".

"Am fost toată noaptea. Mergi greu, vezi greu. Când e ceaţă - cu 40, mai mult nu poţi".

Iar inspectorii de patrulare vin cu recomandări pentru şoferi. "Să-şi echipeze automobilele corespunzător anotimpului. La fel sugerăm conducătorilor auto să verifice bateria şi starea staţiei de iluminare să folosească corespunzător sistemul de iluminare, semnalizare pentru a vedea şi epntru a putea fi observaţi în trafic" a declarat secretarul de presă al Inspectoratului de Poliţie din Chişinău, Sabina Cojuşnean.

Totodată, inspectorii le recomandă şi pietonilor să fie atenţi la travesarea străzilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu