CEAŢĂ DENSĂ şi VIZIBILITATE REDUSĂ pe drumurile naţionale! Şoferii, AVERTIZAŢI să circule cu prudenţă

Traficul rutier pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de ceață densă. În acest context, reprezentanţii INP îndeamnă şoferii să circule cu prudenţă. Mai mult, şoseaua este umedă şi pe drumuri există risc de formare a poleiului.

Inspectorii de patrulare le recomandă şoferilor:

- să manifeste prudenţă sporită la volan;
- să adapteze viteza de deplasare pentru a permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol;
- să foloseacă luminile de întâlnire și cele de ceață;
- se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule;
- nu trebuie de uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă, este depăşirea;
- în cazul unei defecţiuni, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii reflectorizante, să se angajeze în traversarea străzii doar prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare activează în mod sporit pe traseele din țară. Dacă vă aflați în situaţii de risc sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la Serviciul 112.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu