Ceaţa densă a dat bătăi de cap şoferilor din Capitală. Pe unele străzi s-au format ambuteiaje

Embed:

Ceaţa densă din această dimineaţă a dat bătăi de cap şoferilor din Capitală. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile ei au mers cu dificultate, iar în unele zone s-au format ambuteiaje.

Potrivit Serviciului Hidrometeo în unele regiuni din ţară vizibilitatea a fost de doar până la 200 de metri. În aceste condiţii, Inspectoratul Naţional de Patrulare recomandă şoferilor să fie mai prudenţi.

Din cauza ceţii, un accident rutier s-a produs pe traseul Chişinău-Orhei, în apropiere de satul Stăuceni. Un microbuz marfar s-a lovit într-un automobil. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

"Conducătorii auto nu au adaptat viteza la condiţiile meteo şi nu au menţinut distanţa dintre vehicule. Atenţionăm şoferii cu stricteţe să respecte regulamentul circulaţiei rutiere, să adapteze viteza la condiţiile meteo şi obligatoriu să conecteze farurile la fază scurtă, cu conectarea şi a farurilor anticeaţă, obligatoriu", a spus inspectorul principal INP, Nicolae Cebotari.

Şoferii spun că s-a circulat cu dificultate şi au fost nevoiţi să reducă la maxim viteza.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, ceaţă se va forma în unele regiuni din ţară şi în următoarele două zile, din cauza unei mase de aer cald.

"Avem densitatea de până la 200 de metri. Probabilitatea este mare, fiind că va sufla iarăşi din sectorul de sud şi s-ar putea să avem aceeaşi ceaţă, dar cu o densitate deja mai mică", a spus şeful Centrului de Prognoze Meteo, Ghenadie Roşca.

Potrivit informaţiilor oferite de Direcţia Poliţiei Capitalei, în Chişinău nu s-au produs alte accidente rutiere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu