CEAȚA A PERTURBAT ZBORURILE: Mai multe aeronave, redirecționate pe alte aeroporturi

Ceața densă, ce s-a așezat peste țară, a dat peste cap traficul aerian din Chişinău. Peste 20 de curse aeriene au fost anulate, în această după amiază, din cauza vizibilităţii reduse.

Multe dintre aeronavele, care trebuiau să aterizeze, au fost redirecționate pe alte aeroporturi sau au întârziat cu câteva ore. 

Această femeie a venit de la Moscova pentru a se întâlni cu foștii săi colegi. Ea spune că stă în aeroport încă de ieri seara.

”Ne-au dus la un hotel, ne-au lăsat să dormim vreo două ore și ne-au hrănit cu micul dejun.”

Și această femeie așteaptă de o zi să ajungă în orașul rusesc Celeabinsk, la cei dragi.

”La ora două noi trebuia să ajungem din Moscova în Celeabinsk, dar suntem încă aici.”

Majoritatea oamenilor spun că stau de ore în șir și își așteaptă cursa. Unii au decis să-și schimbe biletul, pentru a zbura în altă zi.

”Pe 29 seara s-a anulat. Azi dimineața trebuia la 7 să zburăm, tot s-a anulat. La 12:30 iar s-a anulat și am luat care ne-a dat, cursele viitoare.”

”Dacă ei ar întoarce banii, evident că noi deja ne-am fi urcat la tren.”

Pasagerii spun că ceața le-a dat toate planurile peste cap.

”Eu trebuia azi și mâine să fiu la lucru în Londra și iată că am pierdut și lucru și tot.”

”Noi trebuia să fim mâine la serviciu. Desigur că întârziem și principalu că nimeni nu ne lămurește nimic. Așa un haos.”

”Azi trebuia să ajung acolo, că trebuia să mă întâlnească stăpâna unde lucrez și nu știu ce o să facem.”

Nu doar decolările au fost anulate, dar și aterizările. Zeci de oameni stau în aeroport, în speranța că în curând își vor vedea rudele. Cei care s-au pornit acasă de la Barcelona au fost redirectionați către aeroportul din Cluj, si au aterizat cu patru ore mai târziu, din cauza că aeronava a făcut cercuri deasupra Chișinăului.

”Pe soție o aștept. La 12:50 trebuia să aterizeze din Barcelona și iată că până acum așteptăm.”

”Îl aștept pe soț. Trebuia la ora unu să vină de la Tel-Aviv și n-a venit, l-a întors la Kiev.”

Potrivit serviciului de presă al aeroportului, doar cursa spre Istanbul a decolat la ora 13.35. Celelalte curse au fost amânate sau anulate. Serviciul de presă afirmă că fiecare companie avia își asumă responsabilitatea, în cazul în care decid să zboare. Pentru a patra zi, graficul zborurilor este perturbat din cauza condițiilor meteorologice. Potrivit meteorologilor, codul galben de ceata va expira mâine.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu