CEARTĂ ÎNTRE EURODEPUTAȚI. Parlamentarii UE s-au certat din cauza ideologiilor

Embed:

Au sărit scântei zilele trecute în plenul Parlamentului European. Deputații UE s-au certat și s-au înjurat reciproc din cauza ideologiilor politice. Totul după ce parlamentarul conservator Syed Kamall a declarat că nazismul a fost o ramură a socialismului.

- Nu trebuie să uităm că naziștii erau național-socialiști. A fost o ramură a socialismului. Așa că, haideți să nu ne prefacem, este o ideologie de stânga. Ei au vrut aceleași lucruri ca și voi. - Cei care au fost omorâți erau socialiști, idiotule.

- Tu eşti idiot, tot ce spun e că este o ideologie de stânga.

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a încercat să calmeze spiritele exprimându-şi fericirea că nazismul și comunismul au fost stârpite cu ajutorul Uniunii Europene. Eurodeputatul britanic Nigel Farage a râs ironic şi a trezit furia lui Tajani.

"Nu e nimic de râs aici. Ar trebui să învățați să-i respectați pe cei din jur dacă vreți acelaşi lucru, domnule Farage, pentru că asta înseamnă democrație. Se pare că sunteți nostalgic după dictatură", a spus Antonio Tajani, președintele Parlamentului European.

Nigel Farage l-a acuzat pe Tajani că nu cunoaște istoria.

"Declarațiile dv., domnule Tajani, că UE a distrus nazismul și comunismul sovietic nu sunt doar haioase, ci rușinoase și insultătoare la adresa Statelor Unite, care a făcut sacrificii uriașe ca Europa să fie liberă", a spus Nigel Farage, eurodeputat britanic.

Farage i-a mai adus aminte lui Tajani, care este italian, că țara sa a fost eliberată de fascism cu ajutorul Marii Britanii, care a pierdut peste 30 de mii de soldați în luptele din peninsula Apenină în cel de-al Doilea Război Mondial.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu