Cearta din plenul Parlamentului, în vizorul poliţiştilor. Deputatul Marina Tauber a depus o plângere pe numele lui Lilian Carp

Embed:

Certurile dintre deputaţi au ajuns în vizorul poliţiştilor. Alesul pe listele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Lilian Carp a fost reclamat oamenilor legii de către colega sa de la Partidul "Şor", Marina Tauber. Aceasta a scris o plângere prin care îi cere să-i aducă scuze publice şi dezminţiri, după ce acum trei săptămâni, Carp a numit-o "hoaţă", pentru că numele ei ar figura în raportul Kroll."Taci şi tu, altfel, vei fi închisă. Ai furat şi vei fi închisă, puşcăriaşă ce eşti tu. Întoarce banii înapoi, 5 milioane pe care le-ai luat şi nu le-ai întors nici până azi. Hoaţă!", a declarat Lilian Carp.Acestea sunt declaraţiile deputatului PAS, Lilian Carp, făcute acum trei săptămâni, în plenul Parlamentului şi care au stat la baza plângerii Marinei Tauber pe care a depus-o ieri dimineaţă la poliţie.

Tauber susţine că a precizat în reclamaţie şi textul pe care Lilian Carp ar trebui să îl rostească atunci când îi va cere
scuze public, text pe care l-a postat şi pe o reţea de socializare. Aşadar, deputatul PAS ar trebui să declare că acuzaţiile aduse în privinţa Marinei Tauber sunt lipsite de onestitate şi nu corespund adevărului şi, în ansamblu reprezintă nişte defăimări. Totodată, Carp este chemat să recunoască faptul că a admis expunerea unor înjurături şi informaţii false, prin care a denaturat realitatea şi a lezat onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională a deputatului Tauber.

Dacă Lilian Carp nu îi va cere scuze, ea spune că îi va solicita daune morale în instanţa de judecată. Contactat de postul nostru de televiziune, deputatul PAS, Lilian Carp ne-a declarat că nu va face acest lucru.

"Eu niciodată nu o să-mi cer scuze şi ar fi bine să-şi cumpere o imprimantă şi să scoată raportul Kroll şi cu pixul roşu să sublinieze fiecare firmă şi nume cu care au conexiuni directe."

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General de Poliţie, Mariana Beţivu ne-a confirmat că plângerea a fost recepţionată şi urmează să fie examinată. Aceasta nu ne-a putut spune dacă deputatul Lilian Carp va fi audiat în condiţiile în care aleşii poporului dispun de imunitate parlamentară.

Luni, aleşii din fracţiunea Partidului Şor au venit cu o iniţiativă care prevede anularea imunităţii parlamentare pentru deputaţi.

Aceştia au elaborat un proiect de lege pentru modificarea Constituţiei în acest sens şi i-au îndemnat pe toţi legislatorii să îl susţină.

Publika.md aminteşte că în cadrul şedinţei din 26 iulie 2019, Lilian Carp a numit-o pe Marina Tauber "hoţoaică" şi a ameninţat-o cu închisoare. 

 

Lasă un comentariu