Ceaiul verde, una dintre băuturile preferate de multă lume, dar despre care puțini știu ce contraindicații are

Ceaiul verde este una din cele mai populare băuturi, după apă, fiindcă e aromat și are o mulțime de proprietăți benefice asupra organismului. Există însă cazuri când nu e recomandat, scrie clicksanatate.ro.

Apreciat și consumat peste tot în lume, reduce riscul bolilor cardiovasculare, împiedică apariția cariilor, ajută la pierderea în greutate, conservă densitatea osoasă și încetinește procesul de îmbătrânire. Totuși, nutriționiștii susțin că pe lângă numeroasele beneficii, ar exista și câteva contraindicații în ceea ce privește ceaiul verde, informează antena3.ro.

Ceaiul verde este nerecomandat mămicilor care alăptează. Cafeina din ceaiul verde poate trece în laptele matern, de aceea proaspetele mămici trebuie să aibă grijă să nu consume ceai seara, întrucât îi poate agita pe cei mici. Tot din cauza conţinutului de cafeină, există contraindicaţii şi pentru cei care au probleme cu asimilarea calciului.

Trebuie spus însă că efectul cafeinei din ceai este mai mic decât cel al cafeinei din cafea, datorită prezenței în ceai a taninilor și a L-teaninei, un aminoacid care induce o stare de relaxare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu