Ceaiul preparat la microunde, MAI SăNĂTOS. Cum explică cercetătorii

Cel mai sănătos ceai este cel preparat la microunde. Sigur nu vă aşteptaţi la asta, dar un specialist australian susţine că e cea mai bună metodă, dacă vrem să obţinem gustul intens al băuturii, scrie digi24.ro.

Recomandarea vine de la dr. Quan Vuong (foto), de la Universitatea Newcastle, din statul australian New South Wales. Cercetătorul este specializat în găsirea unor modalități prin care produsele naturale să fie mai bine valorificate, prin „extragerea compușilor bioactivi cu capacități antioxidante”, relatează  ABC News Australia.

În studiul cercetătorului australian au fost testate ceaiul verde şi cel negru. El a observat că dacă băutura este preparată la microunde, 80 la sută dintre compuşii de cafeină, teanină şi polifenoli sunt activaţi și se obține cel mai bun gust posibil, oferind în plus beneficii pentru sănătate.

Iată cum recomandă dr. Quan Vung să preparăm cel mai bun ceai:

Turnăm apă fierbinte peste pliculeţul de ceai sau frunzele uscate. Dacă vrem ca licoarea să iasă perfectă, ni se recomandă să mai dăm preparatul încă 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Apoi, îl lăsăm să se odihnească pentru un minut.  Mai mult, spune cercetătorul, dacă vrem să fim sănătoşi, e indicat să bem mai mult de trei căni de ceai pe zi.

Polifenolii sunt antioxidanți care ajută la ameliorarea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului și un mai bun control al glicemiei. Teanina este un aminoacid esențial care se găsește în ceai și ciuperci și predispune la relaxare. 

Ce alte produse sunt potențate de microunde?

După studiul despre ceai, dr. Vuong a cercetat și alte produse alimentare, ale căror compuși „buni” pot fi activați de microunde. În 2016, a ajuns la concluzia că lămâile stoarse ținute cinci minute la microunde, la o putere de 480 de watts, își activează conținutul fenolic, flavonoidele, proantocianidinele și se atinge astfel un maximum de activitate antioxidantă.

Profesorul spune că resturile de la lămâi sau mere, care se obțin în industria alimentară și care au încă un conținut de antioxidanți, pot fi folosite pentru obținerea altor produse de pe urma cărora sănătatea ar avea de câștigat. 

Profesorul a mai demonstrat că pot fi recuperate la microunde proprietățile cojilor de nuci de macadamia. 

În prezent, are atenția îndreptată către frunzele de eucalipt și prunele de kakadu, un fruct specific Australiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu