Ceai sau cafea? Ce preferă moldovenii şi unde îşi servesc cel mai des băutura adorată

Embed:

Moldovenii consumă mai mult ceai decât cafea. Datele unui sondaj realizat de Magenta Consulting arată că ceaiul este băutura preferată a femeilor, în timp ce bărbații sunt adepții cafelei.

Potrivit studiului, peste 61 la sută dintre moldoveni consumă ceai de câteva ori pe zi. Dintre aceștia, 86 de procente sunt femei, iar în rândul bărbaților, băutura este preferată de 79 la sută. În același timp, aproape un sfert dintre cetățeni beau ceai doar o dată pe zi. 

Totodată, cei mai mulți dintre intervievaţi au răspuns că preferă să consume ceaiul sau cafeaua acasă. Aceasta este opțiunea a 90 la sută dintre moldoveni. Aproape un sfert, au menționat că băuturile fierbinți le consumă la serviciu, opțiunea fiind bifată în mare parte de directori și manageri.

Jumătate dintre persoanele chestionate au spus că le place să combine ceaiul sau cafeaua cu ciocolată, dulciuri sau biscuiți. În același timp, 16 procente preferă să mănânce prăjituri sau tort, iar 14 la sută preferă tartine. 

Potrivit sondajului, dintre consumatorii de cafea, aproape o treime o beau de câteva ori pe zi. Fiecare al cincilea o bea o dată pe zi, iar 14 procente și mai rar. 

Sondajul a fost realizat în perioada 14 februarie - 7 martie pe un eșantion de 635 de persoane. Marja de eroare este de plus minus patru procente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu