Ceai de ceapă. Reţeta pentru imunitate, tuse şi dureri. Beneficii şi contraindicaţii

Ceaiul de ceapă (indiferent de culoarea legumei) are o mulțime de proprietăți medicinale. În afară de mirosul specific, gustul unui ceai de ceapă diferă în funcție de de tipul legumei folosite (roșiegalbenăalbă etc).

Ceai de ceapă. Istorie și origini

Ceapă este cultivată și folosită încă din antichitate. Ceaiul de ceapă sălbatică era folosit de mamele din tribul Blackfeet pentru a transferă proprietățile sale benefice către bebelușii lor. În schimb, tribul Cheyenne folosea ceaiul de ceapă pentru reduce durerile cauzate de bubele din cap. 

Ceai de ceapă. Beneficii pentru sănătate

Substanțele fitochimice din ceaiul de ceapă precum disulfidele, trisulfidele, cepaene și vinil-ditiina cresc eficacitatea vitaminei C în lupta împotriva toxinelor periculoase din organism. În plus, aminoacizii ajută la eliminarea metalelor grele din corp, ceea ce înseamnă  susțin detoxifierea. 

Ceai de ceapăSănătatea inimii

Tiosulfinatele din ceaiul de ceapă împiedică celulele roșii  formeze cheaguri de sânge, ceea ce înseamnă reducerea riscului de blocare a unui vas de sângecare este una din cauzele principale ale afecțiunilor inimii. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu